Svařované trubky
Svařované nerezové ocelové trubky jsou určeny jak pro venkovní, tak vnitřní užití. Uplatní se především v potravinářském a farmaceutickém průmyslu, stejně jako ve stavebnictví a gastro provozech.
Svařované trubky povrchově upravované mořením lze využít i v oboru zámečnictví. Nejsou však vhodné pro vedení plynu a dalších rozpínavých látek.
Nejprodávanější
Značky
Jak svařované trubky vznikají?
Vytvoří se ze svinutého ocelového pásu metodou zastudena či zatepla. Pás se zakruží do tvaru trubky a poté se svaří na svářecím automatu. Výsledný svár je oboustranný a je zapotřebí, aby měl stejnou pevnost jako základní materiál.
Díky tomu, že jsou svařované ocelové nerezové trubky ošetřeny proti korozi, můžete je bez obav používat i ve venkovním prostředí, avšak čas od času se možná v různých specifických prostředí setkáte s lokálními typy koroze:
• štěrbinová
• bodová
• mezikrystalová
• korozní praskání
Trubky z nerezové oceli u nás seženete v několika různých průměrech i v různých tloušťkách stěny.