Nerezové tyče
Základní nerezavějící austenitická ocel (tzv. potravinářská nerez) obsahující 18 % chromu (Cr) a 10 % niklu (Ni). Chemické složení vyhovuje normě pro použití výrobků pro potraviny a pitnou vodu. Maximální teplota je 450 °C. Tato legovaná ušlechtilá ocel je dobře odolná proti korozi v prostředí vody a ovzduší bez koncentrace chloridů nebo anorganických kyselin a solí. Odolnost proti plošné korozi lze zvýšit leštěním. Nerezové tyče 1.4301 jsou obrobitelné a velmi dobře svařitelné.
-
Tyč 6 mm
-
Tyč 8 mm
-
Tyč 9 mm
-
Tyč 10 mm
-
Tyč 12 mm
-
Tyč 18 mm
-
Tyč 25 mm
-
Tyč 30 mm
-
Tyč 3 mm
-
Tyč 4 mm
-
Tyč 5 mm
-
Tyč 20 mm
-
Tyč 28 mm
-
Tyč 100 mm
-
Tyč 14 mm
-
Tyč 32 mm
-
Tyč 35 mm
-
Tyč 36 mm
-
Tyč 40 mm
-
Tyč 45 mm
-
Tyč 50 mm
-
Tyč 55 mm
-
Tyč 60 mm
-
Tyč 70 mm
Nejprodávanější
Značky
Průměr D (mm)
Nerezové tyče nabízíme o různé délce a průměrech. Jsou součástí naší rozsáhlé nabídky nerezových materiálů, do které patří také pásová ocel, nerezové plechy, nerezové trubky, nerezové šrouby, jekly i armatury. Tento oblíbený druh materiálu je v současné době hojně využíván k mnoha různým účelům.
Nerezové tyče se mohou použít například ve výrobě hřídelí, na chirurgické nástroje, šrouby, táhla nebo jako dekorativní materiál. Jednou z hlavních vlastností nerezových tyčí je, že odolávají korozi v prostředí vody a páry i v mírně agresivním prostředí. Nerezové tyče dělíme podle jejich výroby na tažené za studena, válcované za tepla, dále tyče kované, broušené nebo leštěné.
Jejich nečastější využití je všude tam, kde potřebujeme zabránit korozi výrobku. V potravinářském průmyslu, stavebnictví, výrobě nábytku a samozřejmě ve strojírenství. Jejich opracování je pro jejich tvrdost poměrně náročné pro domácí kutily, ale přesto jsou jimi též vyhledávány. Prodávány jsou v mnoha technických specifikacích a jakostech, nejčastěji 1.4006 - 1.4305. Průměry dle specifikace výroby od 2,5 do 100 mm, u kovaných tyčí až 500 mm. Běžná délka je 3 - 6 m.